Velkommen!

Jeg hedder Vibeke. Jeg er 34 år, akademiker og bor på Vesterbro i København.

Jeg har besluttet at forfølge drømmen om en jordomsejling. Dato for afgang sommeren 2017 og jeg har travlt for jeg er først ved at lære at sejle. Jeg havde absolutingen forudsætninger for at sejle da jeg besluttede mig for at realisere drømmen en kold aften tilbage i  februar 2015. Ja, faktisk havde jeg aldrig været ombord på en sejlbåd før!

Her på bloggen kan du følge min rejse fra start til slut. Både forberedelelsberne og selve sejladsen.

Mit mål er at sejle verden rundt i 2-3 år på min egen båd, som jeg netop har købt (maj 2016) sammen med forskellige gaster. Meget er på spil og jeg satser alt på at opnår min drøm. Jeg har lejet et værelse i min lille lejlighed ud, givet mig selv et minimum af lommepenge over de mange år og når jeg drager afsted betyder det samtidig at jeg må sige farvel til mig gode faste job, mine venner of familie og ikke mindste mit sikkerhedsnet og faste indkomst.

Som skipper på min egen båd kan meget kan gå galt på sådan en jordomsejling så det gælder om at være godt forberedt. Det gør jeg ved at jeg de næste år skal forsøge at erhverve de evner der kræves for at begå sig til søs under alle forhold og langt til nærmeste supermarked, sygehus eller reservedelslager.

Det betyder at jeg skal besidde godt sømandsskab som bl.a. omfatter at kunne navigere, læse søkort, forstå vind og vejrforhold, kaste et anker og sætte sejl. Derudover skal jeg selv kunne håndtere alt det praktiske ombord så som at reparere en strømforsyning, tætne en lækage eller fikse en motor.

Og så jeg tør slet ikke tænke på alle de ting og jeg får brug for at lære som jeg bare ikke er klar over endnu!

Til en jordomsejling er min fine universitetsuddannelse er ikke meget bevendt og eftersom jeg ikke besidder praktiske evner overhovedet får jeg både brug for både hjælp og held hvis det skal lykkedes.

Håber jeg kan inspirere andre til at forfølge deres drømme.

God læselyst.

Kærlig hilsen Vibeke