Troels Kløvedal og Mikkel Beha – Når verden kommer ind i vores stuer
Troels Kløvedal og Mikkel Beha – Når verden kommer ind i vores stuer
Solen skinner fra en skyfri himmel, en båd ved navn Nordkaperen bryder bølge efter bølge, ved siden af svømmer delfiner. På bådens står folk og smiler, båden styres af manden der smiler allermest. Hans navn var Troels Kløvedal - han navn er Mikkel Beha eller en anden fra denne eventyrfamilie.

Kløvedalfamilien, Beha-familien eller hvad vi nu skal kalde dem har bragt rejseeventyr ind i danskernes stuer gennem flere årtier. Og det er altid gjort på en positiv, saglig og dejlig måde.

Den første rejsende i familien var Troels Kløvedal, som i 1967 købte skibet Nordkaperen med vennerne Marianne (Mikkel Behas mor), Nardo og Merete for 40.000 kr. De første rejser foregår i nære farvande, senere i Middelhavet og i 1974 starter den første jordomsejling. Troels Kløvedal søn er med på mange af rejserne.

De mange fantastisk rejser i Nordkaperen kommer i vores stuer med Troels Kløvedals mange spændende bøger og senere i TV-programmer. Troels Kløvedal har blandt andet skrevet følgende bøger:

Kærligheden, kildevandet... og det blå ocean (1978)
Fra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen (1980)
Bidevind og Blåhvaler (1984)
Øerne under vinden (1992)
Kineserne syr med lang tråd : på togt med Nordkaperen op ad Yangtze (2004)

og selvfølgelig "Alle mine morgener på jorden: Mit autodidakte liv", som han skrev lige inden hans død i 2018.

Troels Kløvedal blev også kendt fra mange TV-programmer på DR - Du kan se billeder fra dem her.

Troels Kløvedals søn Mikkel Beha havde heldigvis også faderens udlængsel, og han var også med på mange togter med sin far på Nordkaperen.

I 2014 var det så Mikkel og hans families tur til at bringe rejseeventur i danskernes stuer og TV med programmet "Kurs mod fjerne kyster", som blev utroligt populært.

I Kurs mod fjerne kyster programmerne følger vi Mikkel, hans kone og 3 sønner i Middelhavet, i Caribien, gennem Panama-kanalen, i Stillehavet og mange andre steder. Der er 4 sæsoner med eventyr fra verdenshavene. Programmerne kan ses på TV2Play.