Fredag

Navigation

IMG_4236

Jeg forsøger stadig at blive gode venner med Poul – min underviser og jeg må have gjort et indtryk for i dag da han skulle lukkes ind på Esplanaden  inden undervisningen ringede han til mig for at høre om jeg mon ville eskortere ham til vores undervisningslokale (gæster må ikke færdes alene på kontoret). Poul sagde at jeg var den første han kom til at tænke på så jeg håber ikke han opdagede at jeg elegant slog mig selv i baghovedet med det store paprør jeg opbevarer mit søkort i, da jeg høfligt rakte hånden frem og hilste – klonk.

Poul taler en masse om deviation, misvisning, styret kurs og beholden kurs og som vistnok handler om at den kurs man  optegner i et søkort er ret forskellig fra den kurs man styrer efter på kompasset når man sejler. Man skal både taget højde for bådens magnetisme, at den geografiske nordpol og den magnetiske nord er to forskellige ting og så selvfølgelig vind og strøm. Jeg lader tankerne flyve et øjeblik og tænker på hvad chancerne mon er for at jeg rammer Venezuelas veskyst som planlagt. Måske “kyst” i genereller termer er mere realistisk for mig.

Hvornår er man i nød spørger Poul? “Når der er brand om bord” prøver en. “Når man synker” prøver en anden. “Når man ikke har flere bajere om bord” griner Poul og skynder sig at sige at tilføje “Eller når der er fare for båd og besætning”.

Vi bevæger os videre til den del af pensum der handler om havmiljø og kloakspildevand fra toiletter. Kloakspildevand må åbenbart gerne udtømmes i havet, hvis man er mindst 12 sømil fra kysten og Poul opfordre til at man sejler til Sverige og tømmer sit toilet. Det er åbenbart i perfekt overensstemmelse med reglerne. Jeg synes bedre og bedre om ham Poul.

Poul er også fyldt med anekdoter fra før han gik på pension. Han ynder at fortælle historier fra de gode gamle dage og i dag var ingen undtagelse. I dag handlede historien om den gamle Hr Møller og den dag Poul blev ringet op for at høre om han mon kunne sørge for en special tilladelse til at ham og en af prinserne så de kunne sejle en genvej i Københavns havn og på den måde undgå at prinsen fik lortelugt i næsten fra rensningsanlægget, Lynetten.

Svaret på resten af aftens spørgsmål synes at være “Det er førerens ansvar” (og er man i tvivl, så er det førerens ansvar) og det er jo egentlig let nok at huske.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredag