Fisketur på Øresund

Huskeregler

IMG_4630

Der er virkelig mange forskellige former for afmærkninger, skibslys og signaler der skal huskes når man tager et duelighedsbevis.

Et lodsskib kan fx genkendes i mørke ved at det har et hvidt lys overpå et rødt lys som på billedet. Derfor er huskereglen: White over red – pilot (lods på engelsk) ahead. En trawler kan kenkendes i mørke ved at den har et grønt lys ovenpå et hvidt og huskereglen lyder derfor: Grøn og hvid -fanger ik en skid. Desværre slipper huskereglerne op her og derfor er der kun et at gøre: terpe. Desværre har jeg ikke åbnet en bog endnu. Det bliver virkelig lidt at indhente i påsken.

IMG_4504

Nogle lyssignaler er mere vigtige end andre vil jeg mene. Fx er en del af pensum også at kunne genkende et såkaldt WIG-fartøj. Til dem der ikke lige kender sådan et, så er det er en mellemting mellem en båd og en flyvemaskine (lidt ligesom en UFO – alle taler om den, men ingen har nogensinde set den eller ved hvad det er). Til gengæld flyver den lige over havoverfladen og med den ene vinge i vandet og så kan den øjensynligt sejle langt over 100 knob (185 km/t). Wow jeg ville blive overrasket hvis den kom forbi ude på Øresund!

Og så tror jeg har knækket koden til hvorfor sømænd har så mange tatoveringer – det er simpelthen fordi det ellers er umuligt at huske samtlige lyskombinationer på forskellige fartøjer.

 tatovering-euroman

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fisketur på Øresund