Mere af det tak!

Single og sømand

IMG_4459

Når jeg har fortalt andre om mine planer om at tage på jordomsejling er der rigtig mange der har reageret med et “Men hvad så hvis du møder manden i dit liv”? De første gange spørgsmålet blev stillet blev jeg først paf, så provokeret og nu har jeg bare måtte indse at mennesker er forskellige.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har været single i store dele af mit liv. Hvorfor det er sådan har jeg ikke noget konkret svar på. I perioder har jeg forsøgt at ændre på det og i andre perioder har jeg bevidst forsøgt ikke at ændre på det. En ting er ihvertfald sikkert. Jeg tager ikke på jordomsejling for at kompensere for manglen af Mr right (hvis en sådan en da findes) eller for at udfylde et tomrum i mit liv.

Som barn husker jeg at have haft enorm meget frihed. Jeg er da sikker på at der har været opstillet nogle rammer, men det er måske begrænset hvor meget man kan bryde de rammer på en trehjulet cykel og med en lille rød trillebør som synes at være min tro følgesvend i mine helt tidlige år. Jeg husker aldrig at der har været stillet krav eller har været forventninger til mig ud over almindelig høflighed. Selv da jeg blev teenager og skulle vælge uddannelse var der absolut intet pres i nogen retning. Jeg husker min far i et svagt øjeblik sige at han nu godt kunne tænke sig en datter der gik på gymnasiet. Ikke mere end havde han sagt sætningen færdig inden min mor rasende afbryder ham. Det måtte jeg fuldstændig selv bestemme! Dengang kunne jeg måske godt have brugt noget mere rådgivning. Jeg kunne jo knap nok vælge mellem Absolut Kurant og  Passoa på det lokale diskotek så hvordan kunne nogen forvente at jeg kunne vælge hvad jeg ville efter folkeskolen? I dag tror jeg den frihed har betydet at jeg har udviklet mig i præcis den retning jeg ville, i mit eget tempo og med en enorm opmærksomhed på hvad jeg selv havde lyst til.

Når det så er sagt så er jeg heller ikke sikker på at jeg var endt hvor jeg er nu hvis jeg havde haft den samme kæreste i mange år. Jeg tror det er nemt at glemme sig selv lidt når man er i et forhold. Jeg har ihvertfald haft en tendens til at forsvinde og det er bestemt en af grundende til at jeg i lange perioder har søgt singletilværelsen. Det at være single giver mig en frihed – en frihed til at forfølge mine drømme unden at skulle forholde mig til hvordan de mon passer ind i en andens udannelse, drømme eller kalender. Et egoistisk liv vil nogen måske mene. Havde jeg været i et forhold havde det måske været nemmere for at mig gå lidt på kompromis, slå mig til tåls eller ikke at drømme stort. De individuelle drømme var måske blevet udskiftet med  fælles drømme, fælles projekter og børn. Og det er der bestemt heller ikke noget galt i. Det er bare ikke det rigtige for mig lige nu. Selvfølgelig savner jeg da at “være to” en gang i mellem, at tage på en secret getaway eller en par weekend til Harzen (alright, måske ik). Jeg tænker også over det med børn for jeg kan jo godt regne mig frem til at når jeg engang kommer hjem fra en jordomsejling, så er det ved at være for sent. Det er bare ikke den drøm jeg har lige nu.

I morges i Monopolet hørte jeg Mads Christiansen (Blærerøven) sige at “Aber de klør sgu sig selv i røven når de har lyst” At vi skal passe på med at blive så dannede, dresserede og pligtopfyldende eller leve op til hvad andre forventer af os at vi glemmer at drømme og mærke efter hvad vi har lyst til. Jeg siger ikke at man skal leve et super egoistisk liv, uden pli eller uden at tage hensyn til andre, men måske man netop først kan være noget for andre når man er noget for sig selv?

Jeg hævder ikke at jeg har opfundet nogen hellig gral eller at jeg kan fortælle andre noget som helst hvordan de skal leve deres liv – det er jeg slet ikke kompetent til. Men jeg prøver konstant at blive klog på hvordan jeg lever mit eget liv bedst muligt. Og så håber jeg da at kæreste og eventuelt børn bliver en del af drømmen på et tidspunkt. Lige nu nyder jeg bare livet (som single) og snart sømand.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere af det tak!