Øj! En artikel! Om mig!

Om fravalg… og tilvalg

IMG_7282-2

”Der er godt nok mange sejlskoler i København” slår Roeren fast. Han sidder henne i sofaen og stirre ned i sin computer. Jeg holder vejret og mit hjerte springer et slag over. Jeg tvinger min stemme til ikke at lyde alt for skinger ”Skal du nu til at lære at sejle?” får jeg fremstammet så neutralt som det overhovedet lader sig gøre. ”Ja, siger han og blinker til mig… Ellers kan jeg jo ikke komme med på din jordomsejling”.

Spørgsmålet kommer kun en uge efter at vi sad generte overfor hinanden i sofaen, byttede vores første julegaver og i bedste teenager-stil aftalte at ”det der kærester” ville vi da gerne være. Vi havde lige bestilt (og hold nu fast) en 3 uger lang ferie sammen til Chile som jo egentlig ikke er en del af ”et liv på budget” eller på nogen måde bidrager til den opsparing jeg er i gang med. Alligevel føles rejsen aldeles nødvendig. Jeg har kendt manden i 4 måneder, men jeg har virkelig lyst til at rejse og opleve verden sammen med ham.

Dagen inden Roeren begyndte at snakke om udvalget af sejlskoler i København havde jeg netop havde sagt ja til en fantastisk karriemulighed gennem Maersk. Et 7 måneder langt barselsvikariat i Paris med en lejlighed kun et stenkast fra Eiffeltårnet.

”Men skal du da det?” spørger jeg. ”Altså lære at sejle?” Jeg kunne udmærket huske hans udmelding for blot et par måneder siden ”Det er din drøm!” havde han slået fast.
”Det ved jeg ikke” siger han. ”Men jeg synes jeg er nødt til at prøve at sejle for at finde ud af om jeg overhovedet kan li det”. Denne gang ser han mere alvorlig ud og jeg kan mærke at jeg er glad og nervøs på samme tid.

Hvad hvis han virkelig hader at sejle? Hvad hvis han bliver så søsyg at jeg aldrig får lokket ham om bord på en båd igen. Jeg kigger på Roeren og tænker på hvordan den ellers så blide mand forvandler sig til en løve i et bur når han ikke får løbet de obligatoriske 10 km, løftet på nogle tunge ting eller roet (altså på land – underlig sport ik). Jeg forstille mig ham på en lille båd i flere uger af gangen og tør ikke tænke tanken til ende.

Jeg bliver pludselig i tvivl om Paris. Det er en hel sejlsæson jeg går glip af. Har jeg ikke brug for alt den erfaring jeg overhovedet kan få? Og hvis Roeren nu virkelig skal med ud af sejle? Skal jeg så ikke være her i København og sejle med ham? Roeren skal også i gang med et dykkerkursus til foråret og vi har begge den harpun stående som er skyld i at vi overhovedet mødtes. Jeg elsker vand og jeg har virkelig lyst til at sejle, dykke og dyrke UV jagt med Roeren hele foråret og sommeren. Men jeg har også lyst til Paris! Jeg plejer at kunne få det hele, men denne gang er jeg nødt til at vælge. Jeg ombestemmer mig. Man kan ikke sejle på Seinen og drømmen om en jordomsejling er større end drømmen om en karriere – i hvert fald lige nu. Paris må vente.

Tingene kan åbenbart hurtigt ændre sig. For få måneder siden var drømmen om en jordomsejling min og kun min! Nu har jeg pludselig inviteret Roeren indenfor uden overhovedet at vide om han accepterer. Ingen af os kan love hinanden noget, men kunne mit sejlprojekt udvikle sig til en fælles drøm? Det er i hvert fald en chance jeg gerne vil tage.

Og skulle nogen af jer ligge inde med tricks el tips til sejlerskoler i Københavnsområdet som kan overbevise Roeren om at det er verdens fedeste livsstil må I endelig sige til 😉

3 kommentarer

 • Helge Olsen

  Kære Vibeke

  Det virker til, at du har truffet valget. Valgte mellem drøm og liv på budget, eller fed ferie til Chile og valget mellem drøm og karierre.

  Det er godt at drømme, og jeg har fulgt dig, fordi rejsen mod drømmen har været god. Men er det ‘bare’ en drøm, eller er det noget, som du vil prioritere?

  Det er fedt med alle de muligheder livet giver en, men der følger, som du skriver, også fravalg. Det virker som om, du har valgt Chile og Paris til og at drømmen forbliver en drøm. Men det er godt at drømme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lureren

  Hvis han tilfældigvis kommer til Sallig D. 13-15 februar kan jeg skaffe en lille jolle, så han kan prøve at opleve vandet ⛵️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende tanker!

  Det bliver spændende at fælge med i hvad fremtiden byder for dig!

  Håber du blogger meget mere om jordomsejlingen 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øj! En artikel! Om mig!