Når kage holder op med at virke

Endelig noget der smager af jordomsejling!

IMG_7546

Øj!!! Jeg har fået en gasteplads over Biscayen i juli og jeg kan næsten ikke få armene ned. NU! ENDELIG! Efter en alt for lang vinter væk fra sejladsen sker der langt om længe noget på sejlfronten. Det har virkelig været svært at projektet (og bloggen!!) har stået næsten stille her i vintermånederne og selv om jeg selvfølgelig har været til træf med foreningen for langturssejlads, er begyndt at læse til Yachtskipper og har drukket øl med de skønne mennesker i sejlskubben, så er det altså ikke det sammen som at være på vandet.

Sejladsen over Biscayen tager ca. 3 uger og starter på Jersey som ligger 25 km ud for Normandiets kyst og 130 km syd for den engelske kyst midt i Den Engelske Kanal. Herfra går turen over Biscayen og til de af jer som ikke måtte kende vores verdenshave så godt, så er det den del af Atlanterhavet, der ligger mellem Frankrigs vestkyst og Spaniens nordkyst.
Biscayen er kendt og frygtet for sine voldsomme storme, som i kombination med stærke strømme giver vanskelige besejlingsforhold. Når Biscayen er krydset går turen videre langs Spaniens og Portugals kyst og ned til Lissabon hvorfra jeg flyver hjem.

Roeren skal med. Jeg kom glad hjem fra træf med langturssejlerne og meddelte ham at Aage havde tilbudt både ham og jeg plads på en båd over Biscayen i juli og at vi lige så godt kunne bestille flybilletter med det samme. Roeren stiller mange spørgsmål. Nogen gange alt for mange synes jeg. ”Hvad var det der Biscayen?” ”Hvem var Aage?” ”Og synes jeg ikke at han i det mindste skulle prøve at sejle bare én gang inden han besluttede om han skulle bruge 3 uger af sin sommerferie i et oprørt hav?”. Hmm.. Manden har selvfølgelig en pointe, men jeg forsøger at bagatellisere den. ”Ideelt set” forsøger jeg. ”Men det er jo nu vi har muligheden!”

Nogle gange glemmer jeg helt at min drøm potentielt kommer til at vende op og ned på hans liv. Forleden fortalte jeg historien om Roeren til en kollega. Om hvordan Roeren for 6 måneder siden mødte den her skøre pige som vil sejle jorden rundt og om hvordan han nu skal begynde til sejlads, og at han skal med en tur over Biscayen selv om han aldrig har sat fod på en båd før og at han overvejer om han skal sejle jorden rundt med hende. Min kollega sad bare og måbede og stirrede på mig med åben mund. Nogen gange glemmer jeg hvor sej ham Roeren egentlig er.

”Der er 453 SM (sømil) fra Jersey til La Coruna på Spaniens nordvestkyst, så hvis alt flasker sig skal vi bruge 3 et halvt til 4 døgn på det første ben…”. Jeg læser højt fra Aages mail og Roeren skærer en grimasse og griner nervøst ved tanken om at han endnu aldrig var været på en båd og nu har sagt ja til en decideret ilddåb.

Aage arbejder i Søværnet og har vistnok helt styr på hvad man skal gøre hvis man møder en pirat, men lige nu tror jeg pirater er det mindste af Roerens bekymringer…

MIN sommerferie er altså på plads! Hvad skal I i jeres sommerferie?

5 kommentarer

 • Alberte Lodahl

  Hej med dig,

  Hvordan har du fundet plads som gast? Er selv virkelig interesseret i at komme afsted i sommerferien!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibeke Svenningsen

   Hej Alberte – mange tak for din kommentar. Jeg fandt min plads gennem mit netværk i FTLF (foreningen for langturssejlads). Jeg er helt ny i foreningen, men de var virkelig søde og imødekommende da jeg mødte op til deres pinsetræf. Hvis man er medlem kan man annoncere efter en gasteplads i deres medlemsblad og på deres hjemmeside. Held og lykke med det. De bedste hilsner Vibeke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thomas Balslev Hansen

   Det var det med det besværlige navn 😉

   Jeg har iøvrigt også benyttet FTLF til gasteplads på danske sejlskibe rundt omkring i verden. Kan varmt anbefales.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Svenningsen

  Hej Stephanie.. Du kan også tro jeg glæder mig og jeg skal nok forsøge at blogger om det herinde så ofte som wifi og måske søsygen tillader det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder jo virkelig fedt, hvor må det være dejligt, at føle drømmen komme lidt tættere på. Jeg glæder mig ihvertfald til en grundig dækning af det togt! Min sommerferie bliver i Danmark, da jeg lige nu rejser rundt på Maldiverne og Sri Lanka som en del af mit job. Derved bliver Danmark pludselig meget eksotisk og eftertragtet!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når kage holder op med at virke