Hvilket våben er bedst?

Under Øresundsbroen

IMG_6404

I lørdags deltog jeg i kapsejladsen Saltholm Rundt. Inden weekenden var jeg ikke engang klar over at der var en temmelig stor ø ude midt i Øresund der hedder Saltholm. Den skulle være nærmest ubeboet og lidt af et fugleparadis og så har jeg hørt at der findes et lille bitte museeum på øen. Jeg havde kikkerten fremme et par gange og jeg kunne se at der var en håndfuld bygninger derude og jeg fik virkelig lyst til at tage ud og se lidt nærmere på øen, men jeg er faktisk ikke sikker på hvordan man kommer derud. Området omkring øen er enormt lavvandet, så man kan ikke sejle derud i en almindelig sejlbåd.

Kapsejladsen havde 41 både til start og vi endte på en fin 22ende plads i hvad vores skipper omtaler som et badekar. Jeg synes nu Spjæt er en fin lille båd selv om hun måske ikke er bygget til fart.

IMG_6378

IMG_6382

IMG_6389

IMG_6373

IMG_6443

Vejret i lørdags var temmelig blandet. Der var rigtig god vind, en masse kraftige vindstød og efterårssol blandet med monsunlignende regn. Jeg havde jo selvfølgelig taget mit fine nye sejlertøj på, så der var nærmest ingenting der kunne slå mig ud. Dagen var også spækket med en masse action for lige inden vi sejlede under Øresundsbroen var vi ved at sejle på grund og jeg tror faktisk kun vi undgik det fordi båden foran gik på grund og vinkede som en desperat til os for at få os væk fra området. I alt gik 4 både på grund den dag og jeg tror endda der var et redningsfartøj ude at hjælpe et par stykker der ikke kunne komme fri ved egen hjælp.

Få minutter senere kom vi lidt tættere på Øresundsbroen end jeg nogensinde har lyst til at komme igen – jeg tror faktisk jeg kunne have rakt armen ud og rørt ved en af pillerne. Det afholdt jeg mig fra og jeg holdt vejret et øjeblik da vi kom i læ fra broen og den manglende vind i vores sejl gjorde os ude af stand til at navigere.

IMG_6407

IMG_6434

IMG_6428

IMG_6433

På den anden side af broen var der op mod 2,5 meter høje bølger og jeg blev en smule søsyg. Det fortog sig dog hurtigt og jeg fik i stedet travlt med at holde fast (hvilket mine utallige blå mærker stadig vidner om) for de stærke vindstød gjorde at vi var heeeeelt oppe på siden at ligge – det vil sige at båden tipper 90 grader og at masten næsten ligger parallelt med vandoverfladen (jeg har desværre ingen billeder der beviser det).

Det blev en af mine aller bedste oplevelser på vandet og sikkert i mål fejrede vi vores success med bobler!

IMG_6445

IMG_6457

IMG_6458

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilket våben er bedst?