Weekendens Mærsk Cup

Sjælland Rundt – eller det var i hvert fald planen

11655647_10155728367435576_311185501_o

Kronborg om styrbord

Siden jeg er begyndt at sejle (for snart 2 måneder siden) har jeg drømt om at deltage i den årlige kapsejlads “Sjælland Rundt”. Kapsejladsen starter i Helsingør torsdag aften og slutter når man igen når Helsingør – typisk tidlig søndag morgen. Jeg var indforstået med at min kapsejladsdebut først skulle blive næste år når jeg havde fået lidt mere erfaring, men da min gamle kammerat Mads ringer mig op i tirsdags og tilbød mig en plads på en båd var jeg ellevild af begejstring. Mine kollegaer på kontoret gloede ganske vist lidt på mig da jeg tog telefonen og nærmest råbte “Ja!” og “Det vil jeg pisse gerne!” ind i røret. Jeg tror de synes det med at sejle så meget er lidt noget underligt noget, men de kan samtidig godt se hvor glad det gør mig så de bærer heldigvis over med mine glædesudbrud og små sømandshistorier.

“Vil du have en pølsemix?” spørger drengene så snart jeg ankommer og udstyrer mig med deres nyindkøbte teamkasketter –  så er vi ligesom i gang! Jeg takker nej til pølsemixen og tager glad kasketten på – hvor er de søde altså! Vi er tre om bord på båden som hedder “Ingeborg The Pirate” og jeg får strenge instrukser på at hun skal omtales ved sit fulde navn – eller bare “Piraten” i daglig tale. Jeg synes selvfølgelig det er et tåbeligt navn, men det undlader jeg at fortælle drengene. Jeg vil jo ikke smides af inden jeg overhovedet er kommet om bord vel! Mads, den ene af fyrene har jeg kendt siden gymnasiet og Frederik har jeg lært at kende gennem frivilligt arbejde. Det er nogle skønne drenge og jeg glæder mig som en vanvittig til at komme i gang, men jeg er også en smule nervøs. Hvad nu hvis de synes jeg er helt håbløs og har lyst til at smide mig i havet inden vi runder Gilleleje?

11655754_10155728367455576_682543612_o

Så er solen på vej ned

De første timer går det rigtig godt. Vi nyder solen, en aperitif og lidt bourgogne mens Frederik går under dæk for at tilberede eller i hvert fald varme aftensmaden. Bølgerne bliver højere og højere og jeg bliver pludselig glad for mine søsygepiller og mine nyindkøbte armbånd mod søsyge – jeg stoler ikke helt på de der armbånd så jeg blander dem lidt kemi – haps!

Der er ikke noget toilet om bord på båden og på trods af at jeg har holdt fast i mit princip om kun at drikke kaffe og alkoholiske drikke, så skal virkelig tisse nu. Jeg får stukket en spand i hånden, går under dæk og det ruller ikke så lidt frem og tilbage dernede. Det samme gør min blære så der er ikke nogen vej udenom.  Jeg får placeret et brunligt plexiglas der dækker halvdelen af åbningen ned til mig og jeg kigger op på drengene. Det er simpelthen løgn det her! Det er det desværre ikke og jeg får bakset tøjet af og sætter mig til rette…. Jeg er blevet godt søsyg af at være under dæk og jeg kæmper med at få tøjet på mens jeg gør mit bedste for ikke at vælte spanden. Jeg har det ret dårligt nu og kigger op til drengene. Jeg kan slet ikke overskue at skulle kravle op af trappen med en tispand i hånden og så i høj sø. “Gi mig spanden” siger Frederik som om det var det mest naturlige i hele verden. Han blinker ikke engang og han kunne lige så godt have bedt mig om en Cola. Nu bad han mig bare om tisspanden og jeg overvejer at protestere, men kræfterne (og værdigheden) er sluppet op og jeg rækker ham lettet spanden. Frederik er næsten lige blevet far – han er vel vant til tisspande tænker jeg, men jeg skynder mig alligevel at finde min antibakterielle gel frem til ham – et lille plaster på såret.

Da natten begynder at falde på er bølgerne omkring 2 meter og vi bliver godt våde af vandsprøjt. En enkelt bølge knækker ind over båden og jeg kan ligefrem mærke vægten af vandet da den lander på mine skuldre. Frederik forsøger at gå under dæk og få lidt søvn, men efter et par timer kommer han op igen. Det er umuligt at sove når båden ruller fra side til side. Jeg forsøger at gå under dæk. Jeg er sindssyg træt og jeg giver søsygepillerne skylden. Jeg er også gennemkold og jeg glæder mig til at kravle ned i soveposen. Desværre når jeg kun at få jakken af inden jeg må indse at de ikke kommer til at ske – jeg er simpelthen for søsyg til at kunne være under dæk.

Tilbage over dæk kæmper jeg med trætheden og da jeg pludselig er ved at glide ned af bænken binder Frederik mig resolut fast til spillet i styrbord side. Her sidder jeg så – drivvåd, jeg fryser som en lille hund og jeg kæmper for ikke at falde i søvn. Jeg har et reb bundet om den ene arm og hele overkroppen og med den anden arm har jeg et fast greb i Frederiks underben – så nu glider jeg ingen steder. Sådan sidder jeg så i nogle timer.

Solen er netop begyndt at stå op og jeg når lige at drømme om tørt tøj og solens første varmende stråler da uheldet indtræffer. Mads er gået under dæk for at forsøge at få lidt søvn da en stør bølge får han til at miste balancen og kaster ham op af bådens ene side. Han lander op af vinduet som han presser ud og hver gang vi bliver ramt af en ny bølge fosser vandet ind. Det er umuligt for os at reparere og vi må søge nødhavn i Hundested. Sjælland Rundt er slut.

IMG_5491

Vi forsøger at tørre lidt tøj inden vi sejler tilbage mod København. Læg mærke til at skaden er forsøgt udbedret med en plastikpose og en rulle gaffa.

Jeg er simpelthen så skuffet! Vi sover nogle timer i havnen og sejler så tilbage mod København. Vi ankommer til Lynetten lige over midnat, men jeg har stadig ikke rystet skuffelsen af mig. Jeg havde glædet mig til at blive presset og udfordret og alligevel gennemføre. Jeg ville simpelthen så gerne have kommet igennem den våde og kolde nat og komme up på den anden side en masse erfaringer rigere og  klogere på mig selv. Det må blive næste år!

11244540_10155728371835576_289542106_o

Mads forsøger at få os overtalt til et fake sejersbillede, men humøret er ikke på det højeste

11655986_10155728371845576_1126792167_o

Her lykkedes det så alligevel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendens Mærsk Cup