Han sagde JA!!!

Så er bådjagten gået ind!

IMG_7647

“Det er da vist ikke din båd” var der en høj og temmelig grov herrestemme der råbte. Jeg for sammen, gemte kameraet i lommen og kiggede op. Jeg havde gået i min egen verden og kunne ikke se mig fri for at drømme lidt. Jeg drømte at den Bianca 42 jeg var ude at se på allerede var min og jeg havde grebet chancen for at tage et par billeder inden ejeren dukkede op. Det var heldigvis Roeren der havde råbt og nu kom han gående ned af landgangsbroen med et kæmpe smil på læberne. Det var jeg glad for at se. Ikke nok med at han netop havde sagt ja til en jordomsejling. Nu havde jeg – mindre end 48 timer senere hevet ham med ud at se på en sejlbåd – noget han  ikke aner noget som helt om – og i øvrigt med en forventning om at han spyttede halvdelen af beløbet i kassen.

Nu da afrejsen for jordomsejlingen er blevet fremskudt med et år (sensommeren 2017) så er det altså blevet temmelig aktuelt at få skudt bådjagten i gang. Problemet er bare at hverken Roeren eller jeg rigtig aner hvad vi kigger efter. Vi ved dog at båden ikke skal være mindre end 42 fod og skal være nogenlunde klar til at smide fortøjningerne og tage på langfart, og så skal den selvfølgelig være til at betale.

Bådkiggeriet var blevet presset ind mellem arbejde og et restaurantbesøg så ikke nok med at jeg ikke anede hvad jeg skulle spørge den søde ejer Allan om, uden at lyde som et barn i 3. klasse der forsøger at blande sig i en voksen samtale, så lignede jeg samtidig en der var alt andet end hjemmevant på en båd. Lange nylakkerede negle, højtaljet nederdel, smykker og fuld make-up. Stilletterne havde jeg dog været så forudsigende at smide i tasken og bytte ud med et par sneakers. Jeg er jo ikke komplet amatør!

Den retmæssige ejer af Bianca hedder Allan og da samtalen faldt på priser på ekstraudstyr slyngede han det ene skyhøje beløb ud efter det andet  og ord som vindmølle, selvstyrer og vindror var skarpt forfulgt af tal som 10.000, 15.000 og 30.000. Jeg turde ikke engang kigge over på Roeren.

Den næste båd vi håber at tage ud at kigge på er en Phantom 42, men hvis du ser eller hører om den perfekte langturssejler – helst i Københavnsområdet, så giv mig lige et praj 🙂

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Han sagde JA!!!