Køb af langtursbåd

Roerens første sejltur

Så har Roeren været på sin første sejltur – 14 dage efter at han og jeg er blevet bådejere.

Det var ved at være på høje tid og selv om han ikke har sagt det direkte så tror jeg han har været lidt nervøs. En jordomsejling er selvfølgelig meget mere end bare sejlads, men man kommer ikke uden om at det er en betydelig del af turen . Tænk hvis han havde kastet op eller direkte hadet sin første sejltur? Det havde ikke været sjovt at klargøre sin nyindkøbte båd med det udgangspunkt.

Den første sejltur gik fra Havnebyen på Sjællands Odde til Ebeltoft – lidt af en ilddåb må man sige, men vi skulle til Pinsetræf med Langturssejlerne. Vi skulle sejle med Aage som vi skal krydse Biscayen med til sommer og jeg havde glædet mig til at se både ham og resten af mine sejlkyndige pensionerede venner fra Langturssejlerne.

Jeg står ved roret da vi sejler ud af Havnebyen og jeg skal lige vænne mig til at et ror er helt anderledes end en rorpind. Jeg tager et alt for skarpt sving og styrer Aages fine Bavaria direkte ind imod nogle pæle. ”Uh nu gør jeg sikkert Aage nervøs” siger jeg og skæver til bådens retmæssige ejer. Aage er dog ikke sådan lige til at ryste. “Jeg har uddannet ubådskaptajner” konstaterer han tørt og ellers fortrækker han ikke en mine.

Kort efter afgang ryger storsejlet op og da forsejlet også er rullet ud bliver motoren slukket. Jeg hopper næsten op og ned af begejstring. ”Nu sejler du!!” siger jeg til Roeren og jeg kan slet ikke skjule min glæde, men selv om han smiler tilbage er der ikke antydning af reaktion at spore i hans ansigt. Det slår mig dog ikke ud – jeg er vant til at der kun findes et gear – neutral.

Undervejs fortælles der røverhistorier og undervises i navigation og langtursudstyr til vi er blå i hovederne. Aage har en kolossal viden og vi spørger og lytter det bedste vi har lært.

Efter syv times sejlads kan vi endelig ane Ebeltoft og Fregatten Jylland i horisonten. ”Det er rart at se at ens planlægning holder” siger Aage og gumler veltilfreds på sin leverklapper, da vi er fremme præcis som han havde beregnet – selvfølgelig med strøm og vind taget i betragtning.

Da vi er kommet sikkert i land skal jeg selvfølgelig lige høre Roeren hvad han synes om det. ”Synes om hvad?” siger han og kigger spørgende på mig. ”Ja, om din sejltur” siger jeg og prøver på ikke at lyde alt for spændt på hans konklusion. ”Jamen det var fint” siger han. Roeren er fra Nordsjælland, men han ville have været en glimrende Nordjyde. Jeg opgiver – det er ligegyldigt – jeg kan mærke at han er glad.

Efter et par skønne dage er det tid til at komme tilbage til Vesterbro – denne gang i bil. ”Gir en ubådskaptajn krammere?” spørger jeg hurtigt inden vi hopper ind i bilen og drøner af sted. Og det gør de heldigvis!

IMG_7866Havnebyen

 

IMG_7867Solnedgang over Odden

 

IMG_7871Jeg øver mig i ratstyring

 

IMG_7878… og navigation

 

IMG_7884 IMG_7885 IMG_7890 IMG_7893 IMG_7894 IMG_7895Der øves knob

 

IMG_7898Det er festligt når Langturssejlerne samles

 

IMG_7902Vi skal lige se hvordan det ser ud når en redningsflåde udløses… for en sikkerhedsskyld altså!

7 kommentarer

 • René

  Hej Vibeke.
  Har du set den hjemmeside der hedder njordomsejling.dk, han skriver nogle gode råd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibeke Svenningsen

   Hej Rene – mange tak for din hilsen og din anbefaling. Den hjemmeside vil jeg tjekke ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du siger lige til, hvis du mangler gaster undervejs, ikk’? 😉 Haha. Hold op et projekt, men hvor bliver det altså spændende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • OP

  Hov-hov. Ikke alle Langturssejlere er pensionerede…….Endnu 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Vibeke

  Jeg har lige brugt det meste af min eftermiddag og aften på at trawle hele din blog igennem – dødspændende! Men måske ikke det mest fornuftige, når jeg har ca en uge tilbage til bacheloraflevering, apropos uni, så har din blog virkelig fået tændt for min rejselyst og lige nu forbandet jeg, at jeg har to år igen før friheden er at ane.

  Jeg synes simpelthen at det er så vildt sejt, at du startede helt “from the bottom” – det viser ligesom, at der er en chance for os allesammen, at man ikke behøver være vokset op i en sejlfamilie og have en masse erfaring, men at alting kan klares ved det rette engagement og indstilling. Super fedt!

  Jeg har et spørgsmål, ved du hvordan man kommer til at starte til sejling, hvis man ikke har en sejlklub via arbejde? Og ikke kender nogen som
  helst. Altså hvordan kommet man på vandet og ud og sejle, når man ikke selv har eller kender nogle med båd. Kurserne skal man nok kunne finde et sted at tage, men hvad med at komme på vandet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibeke Svenningsen

   Hej Maja

   Tusind tak for din mail go jeg beklager det forsinkede svar. Sådan en båd tager mere tid jeg lige havde regnet med 🙂 Hvor er jeg glad for at du synes om bloggen. Det betyder mere end du aner – mindre godt er det selvfølgelig at du har forsømt din bacheloropgave 😛 Hvis du læser på uni tænker jeg at du bor i en større by – de fleste af dem ligger ved vandet og har derfor helt sikkert en sejlklub. De fleste sejlklubber har praktisk undervisning også og altså ikke kun den teoretiske del. Mit råd er at henvende dig til din lokal sejlklub – jeg er sikker på de kan være behjælpelige med at finde præcist det du har lyst til. Måske først til næste år dog da sejlsæsonen allerede er godt i gang.
   Held og lykke med projektet.

   De bedste hilsner
   Vibeke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køb af langtursbåd