Jeg har ikke lyst til at dø

Når man krydser ækvator?

IMG_6273

Hvad gør man når man krydser ækvator? Man drikker hjemmelavet liniesnaps selvfølgelig! Jeg ved der en masse ritualer forbundet med at krydse ækvator, men det skal nu ikke afholde mig fra at opfinde mine egne. Jeg har i flere år og med stor success skal jeg måske tilføje lavet mine egne snapse og jeg har længe drømt om at lave en valnøddesnaps. Desværre er det sådan at det ikke vælter med sådan nogle træer i København og desuden er vinduet for hvornår sådan nogle banditter skal plukkes ret lille – nemlig i starten af August, som altid falder sammen med ferier og lignende. Og ja, jeg var allerede temmelig sent på den da de valnødder det lykkedes mig at få fat på allerede havde fået en ret hård skal indenunder den grønne dyne – vi håber det går alligevel.

Jeg var blevet lovet at jeg kunne finde et valnøddetræ i Kildevældsparken på Østerbro og uden at være helt sikker på hvordan sådan et så ud drog jeg afsted med en veninde. Vi følte os som et par usle botanikere da vi med næsen i sky ræsede rundt i parken for at finde noget der lignede valnødder. Øj, den der har da frugter!! Nej det var vist et mirabelletræ. Men så, lige der i solen stod det pludselig. Og til vores overraskelse var det temmelig stort.

IMG_6277

Vi prøvede forgæves at nå de nederste grene, men tilsidst lykkedes det os faktisk at få fat i nogle helt og aldeles perfekte valnødder med hjælp at en gammel gren og et stk ældre herre i små shorts som virkede skuffede over at vi kun havde brug for seks valnødder (han kan i øvrigt spottes liggende under træet ovenfor).

IMG_6270

IMG_6267

Valnøddesnaps er sindsygt nemt at lave, men til gengæld skal man være rigtig tålmodig for den bliver kun bedre med tiden. Derfor er snapsen selvfølgelig en essentiel del af forberedelserne til en jordomsejling og den bliver helt og aldeles fremravende at finde frem den dag jeg krydser ækvator!

IMG_6289

IMG_6290

IMG_6291

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har ikke lyst til at dø