Mange drømmer om en jordomsejling!

Lidt om venskaber

Jeg er lige kommet ind af døren efter endnu en lang dag. Først på arbejde og derefter videre ud på båden. Helt ligesom i går. Og fuldstændig ligesom i morgen – bortset fra at arbejdsdagen i morgen altså starter på båden fordi der kommer en og ser på mit køleskab helt fra morgenstunden.

Godt hjulpet på vej af en smuk og rød aftenhimmel rammer lykken mig midt på cykelbroen mellem Islandsbrygge og Vesterbro. Det er ellers ved at være længe siden det sidst er sket. Kender I fornemmelsen? Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan det føles for andre mennesker, men den kommer altid helt og aldeles bag på mig. Den efterlader mig fyldt med energi, men samtidig varm og afslappet i hele kroppen.

Jeg cykler videre forbi min venindes lejlighed og der i vinduet rammer virkeligheden mig igen. Den lilla perleplade med den grimme mund og de store tænder står der stadig – det er kræftmonsteret som hun har lavet sammen med sin lille søn for at forklare ham hvorfor mor er så syg. Der er dage hvor det næsten lykkedes mig ikke at tænke på det. Hun er en fantastisk kvinde – sådan en man har lyst til at sidde sammen med ved et bål, tømme en flaske rom og stirre ind i flammerne, mens man vender verdenssituationen og lommefilosoferer.

I det hele taget har jeg simpelthen så mange gode mennesker i mit liv og alle har bidraget og gør det stadig på hver deres måde. I sidste uge kom masten på og i 3 hele dage havde jeg 4 mennesker til at slide og slæbe for mig fra morgen til aften. Den slags handlinger og taknemlighed bringer følelser frem i mig som jeg ikke anede jeg havde. Jeg var tapper helt frem til sidste dag da det endelig lykkedes os – trods et ton af udfordringer at få masten og den nye rig på. Da jeg kom hjem sneg Roeren sig ud efter en buket blomster til mig fordi han synes jeg fortjente det efter nogle hårde dage på båden. Jeg synes jo slet ikke det var mig der fortjente blomster og det tudede jeg så lidt over og jeg forsøgte også at forklare ham det ud gennem alle tårerne. Jeg tror han forstod. Det er virkelig overvældende at være modtager af så meget hjælp og positiv opmærksomhed. Dagligt er der folk der kontakter mig eller kommer forbi båden for at ønske held og lykke, god tur eller fortælle mig at de synes jeg er sej. Den tanke har dog aldrig strejfet mig – tværtimod synes jeg det er mine venner og mit netværk der er de seje. Ikke mindst min familie som har taget turen over broen flere gang end jeg kan tælle for at male og skrue. Uden den hjælp og opbakning jeg har fået indtil nu var jeg aldrig kommet så langt. Det er fantastisk, men sindssygt hårdt på flere planer end jeg havde regnet med at klargøre både mig selv og Vesterbro til en jordomsejling.

Egentlig synes jeg at lykken plejer at være en hyppig gæst i mit liv men de seneste måneder har været hårde. Det er hårdt at være i et forhold der bevæger sig i to forskellige retninger – især når de to retninger betyder at man er mange tusind kilometer væk fra hinanden og lever to helt forskellige liv. Roeren har nemlig endegyldigt besluttet at han ikke vil med på min jordomsejling. Han prøvede ellers at sige ja og i en kort periode lod vi begge som om at det var den rigtige beslutning. Det var det bare ikke for ham. Desværre. Jeg ville elske at dele min jordomsejling – på godt og ondt med ham, men han kan simpelthen ikke se sig selv bo og leve på en lille båd, tæt med andre mennesker i længere tid af gangen. Jeg synes selvfølgelig stadig han er tosset og at han afskærer sig selv fra en fantastisk oplevelse og et eventyr han aldrig kommer til at glemme, men mennesker er forskellige og det er hans beslutning.

Der er flere af jer der har spurgt om jeg ikke snart skriver lidt om mine forberedelser på båden. Sådan fra en mere praktisk vinkel og jeg må bare sande at det her nok aldrig bliver den slags blog – det er der andre der må tage sig af og de er uden tvivl langt bedre til det end jeg. Den her blog vil nok altid være en holdeplads for mine tanker – et sted hvor jeg kan få afløb for de forhåbentlige fantastiske og lærerige oplevelser der ligger derude og venter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mange drømmer om en jordomsejling!