Goodbye fun!!

Lektion fra en garvet fisker

unnamed-4

I lørdags var jeg et hurtigt smut i Øster Hurup (til de som sjældent kommer vest for Roskilde så ligger det i Nordjylland). Egentlig skulle jeg fejre fødselsdag med hele familien, men det skulle nu ikke afholde mig fra at kombinere det med lidt forberedelser til min kommende jordomsejling.

Gang på gang bliver jeg overvældet af hvor smuk Danmark kan være og Øster Hurup var absolut ingen undtagelse. Mine forældre har lejet et sommerhus på stranden til hele familien og jeg vågner som den første og sniger mig ud for at kigge lidt på morgensolen. Det er søndag morgen og der er endnu ikke et menneske at se – og det er måske meget godt. Jeg har nemlig iført mig våddragt og bare fødder og lister rundt på stranden og leger ninja med mit kamera, mens jeg forsøger at fange solopgangen. Våddragten har en hætte med en fed gul fartstribe på hovedet… den er nærmest lavet til fart, så jeg bevæger mig hurtigt og lydløst rundt på stranden… Hvis jeg lige lægger mig ned og tager billedet fra den her vinkel så bliver det helt perfekt…. Folk er begyndt at stå op i de omkringliggende sommerhuse og jeg beslutter jeg for at lunte ind… inden nogen tilkalder politiet.

unnamed-1

unnamed

unnamed-19

Inden morgenmaden smutter jeg med far-mand med ud for at kigge til de net der er sat aftenen forinden og jeg er svært tilfreds med fittet på mine nye waders.

unnamed-3

unnamed-5

unnamed-6

unnamed-7

unnamed-9

unnamed-10

unnamed-11

unnamed-13

Nu kommer den del som jeg havde set frem til. Jeg skulle lære at filetere fisk. Vi går ind i det lokale fiskehus på havnen (min far er ekspert i at få nye venner) og får lov at låne deres plads. De er alligevel ved at være færdige og på trods af at jeg ikke har nået at spise min morgenmad endnu så har fiskerne allerede fået et par pilsnere. Jeg bliver mere og mere vild med det der fiskerliv altså!

unnamed-12

Far og datter laver synkronfiletering mens fiskeren med kameraet instruerer. “Så tager du kniven og skærer forsigtigt ned til benene” siger han… “Knas knas – så altså ikke hele vejen igennem knoglerne?” spørger jeg, men jeg kender allerede svaret. Og nej, det var ikke meningen. Hmm! Jeg giver skylden til dårlige instrukser, men vi får dog taget skindet af alligevel og jeg er pavestolt. Jeg fortæller vidt og bredt om fiskefiletering på kontoret om mandagen. De skal da ikke snydes for fifs fra en rigtig fisker synes jeg, men jeg fornemmer at de ikke er så imponerede 🙂

unnamed-14

unnamed-16

unnamed-17

Og her kan I se resultatet af mine anstrengelser.

unnamed-18

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodbye fun!!