Endelig sommerferie!!!

Kurs mod Biscayen

 

GOPR0038

Om få timer smider vi fortøjningerne, siger farvel til Jersey og sætter kursen mod Biscayen og La Coruna på Spaniens nordvestkyst. Vi lægger benhårdt ud og vi forventer at turen på 468 sømil tager omkring 4 dage. Det er det længste jeg nogensinde har sejlet i et stræk og også den længste periode jeg nogensinde har tilbragt til søs. Roeren og jeg har aftalt at jeg tager hundevagten  (fra kl. 00 til kl. 04) sammen med Ubåbskaptajnen, så det bliver ikke til meget søvn for mig den første nat. Jeg er simpelthen så spændt på at ramme Biscayen og mine første Atlanterhavsdønninger.

Jersey har været en superfin lille ø som på trods af dens størrelse har en masse at byde på. Virkelig smuk og hyggelig og Roeren og jeg har virkelig hygget os med de britiske pensionister som øen er fuld af.

Tidevandet her på Jersey er et helt kapitel for sig. Der kan være helt op til 12 meters forskel på tidevandet og det betyder at mange af sejlskibene her på øren står på et lille stativ i havnen eller har indbyggede fødder for at roret og kølen ikke skal tage skade af at stå på jorden.

Nedenfor er lidt billeder…

GOPR0034

Ubådskaptajnens 42 fods båd – samme størrelse som vores egen

GOPR0013

Roeren forsøger at være en dygtig sømand

GOPR0025

En af de mange marinaer på Jersey – denne er en af de mere moderne med en såkaldt “sild” som styrer vandstanden og som sikrer at bådene hele tiden ligger i tilstrækkeligt med vand.

IMG_8468

Elisabeth Castle… ved lavvande kan man gå derud

IMG_8499

Bådene ligger ofte i et rod når tidevandet har trukket sig tilbage

IMG_8500

Eller hænger…

IMG_8516

Der købes ind til Biscayen

IMG_8497

Sejlbåde på stativer

IMG_8490  IMG_8495

Sejlbåd med ben

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig sommerferie!!!