Om at være hjemme uden rigtig at være det

Kompromisløs kaffe til sejleren

img_9152

Sponsoreret

Hvis du er typen der ligesom mig holder af god kaffe – også når du sejler, så bliv endelig hængende. Når man sejler – og sejler langt i særdeleshed så må man gå på kompromis med en masse ting. Der skal spares på pladsen, strømmen og vandet og alting bliver en smule mere besværligt, men hvad gør det når solen skinner og man har tid nok!

Jeg ved at mange er fuldt ud tilfredse med pulverkaffe når de sejler og fred med det, men kaffen er altså et sted hvor jeg ikke kunne gå på kompromis og jeg er glad for at sige at der endnu aldrig har været et glas med pulverkaffe ombord på Vesterbro – det har simpelthen ikke været nødvendigt.

Inden jeg tog hjemmefra var jeg dog i tvivl om hvordan jeg bedst muligt kunne skabe den perfekte kaffe som jeg i høj grad drømte om at kunne indtage på nattevagterne såvel som på en øde atol. Der var en stribe udfordringer sådan som jeg så det.

Derfor tog jeg fat i Kontra Coffee som har en fin butik på Østerbro i København. Jeg gav dem en udfordring som de ikke kunne sige nej til. ”Kan I lave en perfekt café kaffe, fx en cappuccino uden brug af strøm og med langtidsholdbar mælk? ” Det kunne de og det er der kommet et skønt samarbejde ud af som betyder at jeg ud over at have et kabyssen fyldt med lækre kaffebønner og spændende og energivenlige måder at lave kaffe på også vil lave en anmeldelse af de forskellige produkter her på bloggen.

I første omgang vil jeg lave en anmeldelse af stempelkanden som er det kaffeaggregat vi har brugt absolut mest her på båden.

Stempelkanden som vi har ombord hedder Espro Press og kan rumme 950 ml. Den fås også mindre, men den store passer perfekt til 5 – måske 6 mellemstørrelse kopper afhængig af om man skal have mælk i kaffen eller ej. Det jeg som sejler sætter allermest pris på ved kanden er at den er i rustfrit stål, hvilket betyder at den selv nu efter 4 måneders intenst brug stadig ser ud som ny og vi har altså på ingen måde passet på eller taget særligt hensyn til den. Alle der sejler ved at det er utroligt hårdt ved tingene at blive udsat for sol og salt og selv om kanden til tider har rullet rundt i cockpittet og ofte kun er blevet vasket af i saltvand – uden at blive fersket af bagefter så er det på ingen måde til at se på kanden.

Stempelkanden har også to filtre eller er dobbeltfiltreret om man vil, hvilket betyder at man ikke sidder tilbage med grums i bunden af koppen eller har støv i munden – noget jeg virkelig ikke bryder mig om ved stempelkaffe.

Derudover har den qua sine dobbelte rustfrie vægge også termoeffekt, men den gode kaffe plejer sjældent at holde særlig længe her på båden så den del har jeg mindre erfaring med.

Prisen på 995 kr for den store kande ligger for mig – som virkelig sejler på budget i den høje ende, men spørger du mig er den altså alle pengene værd for det er virkelig en kande af høj kvalitet.

img_9154

Hvis du vil vide mere kan du se linket til Espro Press stempelkanden lige her og bor man i Københavnsområdet vil jeg anbefale at man besøger Kontra Coffee på Dag Hammarskjölds Alle´– de har virkelig tjek på det med kaffe og selv om de er helt og aldeles kaffenørder så er de altså helt fri for snobberi og andre dikkedarer J

Næste gang vil jeg lave en anmeldelse af den håndkaffekværn som vi har ombord fordi en helt friskkværnet kaffe bare smager helt fantastisk!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være hjemme uden rigtig at være det