Mig og min gun!

Goodbye fun!!

12049169_1052950808057811_6679435033222077752_n

I fredags deltog jeg i den årlige Kapsejlads ‘Hven rundt ved nat’. Da jeg først fik tilbudet om at deltage tøvede jeg ikke med at sige ja og det på trods af at turen til Samsø og natsejlads burde ligge helt frisk i erindringen. Hvis du endnu ikke har fået læst om min tur til Samsø kan du gøre her!
Jeg havde glædet mig helt vildt til at sejle endnu en (og forhåbentlig roligere) natsejlads, men et par dage inden afgang tikkede der er temmelig uønsket mail ind på telefonen. Mailen var fra Alex som var den eneste af besætningsmedlemmerne som jeg endnu ikke kendte. Allerede ved første øjekast så mailen skræmmende ud, men det skulle vise sig at blive langt værre. Den var delt op i nummerede punkter (aldrig et godt tegn) og så indeholdt den adskillige links og vedhæftninger (endnu værre). Det løb mig koldt ned af ryggen og der – allerede i anden linie stod det jeg havde frygtet mest.

Alex skrev: “For at konkurrere og opnå succes i Hven Rundt ser jeg de følgende punkter som yderst vigtige”…. Jeg tvang mig selv til at læse samtlige af de punkter som Alex havde beskrevet og overvejede en vej ud. ALLE ved at så snart noget bliver alvorligt så forsvinder alt det sjove. Ja, alvor og sjov er nærmest omvendt proportionale. Jeg havde glædet mig til en hyggelig aften på vandet, lækker solnedgang, en enkelt øl og godt selskab og nu var jeg pludselig havnet midt i konkurrence-helvede.

Jeg vil spare jer for de mest kedelige detaljer, men Alex fremhævede at vi skulle have læst op på vores navigationsteori. For nemhedsskyld havde han lige lavet en liste over de vigtigste fyr vi ville komme forbi i løbet af natten samt deres karakteristika og så i øvrigt linket til et program hvor man kunne teste sin viden – en slags mini navigationseksamen. Fedt Mand!!

I løbet af de kommende dage tænkte jeg af og til på mailen, men det blev ligesom bare ved tanken og da aftenen for kapsejladsen oprandt havde jeg stadig ikke fået slået op i navigationsbogen, studeret fyrkarakter eller klikket mig ind på et af de livsvigtige links.

Alex og jeg ankom til bådende på cirka samme tidspunkt og alt i mens jeg stod og fumlede med cykellåsen tog jeg mod til mig og bekendte kulør. Jeg kunne simpelthen ikke starte kapsejladsen på en løgn. “Øhhh, Alex” sagde jeg.. “Jeg har ikke fået læst op på det med de fyrtårne” mumlede jeg og følte mig som en idiot. Helt automatisk havde jeg rettet mig op og jeg tænkte tilbage på min folkeskoletid og de få, men stadig temmelig klare minder jeg havde af mødet med rektor. Rektor havde været en flink fyr, jeg tror endda havde havde delt bolcher ud, men alvoren havde været helt klar selv om han ikke sagde ret meget. Han havde ikke ønsket at se mig igen. “Hvad laver du så her” sagde en af de andre fyre tørt”, men jeg gennemskuede ham hurtigt – han havde heller ikke læst!

Alex viste sig heldigvis at minde om rektor på flere punkter. Han delte ingen bolcher ud, men til gengæld var han en helt igennem flink fyr som var villige til at se igennem fingre med min manglende forberedelse. Jeg var tilgivet!

11221779_1053058821380343_1333486926901486351_n
Da sandhederne først kom frem var det er veloplagt crew der var klar til afgang!

Solen og skyerne blærede sig over Øresund. Det var en sindsyg smuk aften og himlen kvitterede med en lysende fuldmåne som gjorde fyrtårne, hvis ikke overflødige, så ihvertfald mindre vigtige 😉

unnamed-4

11062257_599528379580_2495658342853508803_n

Det var fedt at opleve (for første gang faktisk) at natsejlads kan være mere og andet end søsyge, opkast og ren og skær overlevelse, men også stille, smukt og frem for alt pisse hyggeligt! 😉

unnamed-5

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig og min gun!