Hvor svært kan det være altså!

Besøg på et krigsskib!!

IMG_6121Kender I det med at dagen bare tager en helt anden drejning end man havde regnet med? Sådan en dag havde jeg i går. Jeg elsker bare de dage. Jeg sad ved mit skrivebord med musik i ørerne og forsøgte at komme igennem min inbox inden weekenden da solen uden varsel forsvinder og det bliver mørkt på kontoret. Det kan kun betyde én af to ting. Enten trækker det op til skybrud (et meget realistisk senarie, sommeren taget i betragtning) eller også sejler et kæmpe stort skib forbi de blå vinduer på Esplanaden. Jeg satser på det sidste og kigger hurtigt op.

Øj… et rigtigt krigsskib! Jeg flyver op til vinduerne og vinker til besætningen. Skibet er stort, mørkegråt og fyldt med våben og satellitudsyr. ”Det skib gad jeg godt kigger nærmere på” siger jeg til min kollegaer og fem minutter senere tikker der en besked ind på facebook. Det er Michael som er oversergent på det skib der lige er sejlet forbi. Han har læst min blog og vil høre om jeg har lyst til en rundvisning. OM vil jeg! Jeg bliver meget let begejstret og i dag er inden undtagelse. Mine kollegaer fniser og insisterer på at se billeder af Michael. Han ryger heldigvis hurtigt igennem det strenge sikkerhedstjek og bliver godkendt af fire kollegaer. Jeg skal ikke kunne afgøre om det har nogen betydning at han bærer uniform på sit profilbillede.

Jeg laver hurtigt en aftale med Michael og så går den grufulde sandhed op for mig. Jeg er iført en sommerkjole og et par høje stilletter. Jeg ved ikke ret meget om den korrekte beklædning til søs, men jeg er ret sikker på at jeg ikke er reglementeret påklædt. I mit hoved afspiller der sig allerede et par senarier og de involverer alle sammen uønsket opmærksomhed fra skibet øvrige besætning. Heldigvis får jeg gravet et par sneakers frem fra skabet og i tasken finder jeg et par shorts som jeg tager på under kjolen. Puhh – katastrofen er afværget.

Fregatten 363 Niels Juel ligger ved Amaliekajen og jeg kigger op af den stejle landgang. ”Hallå?” Det er ikke et øje at se og jeg skal altså ikke nyde noget af at gå om bord på et krigsskib uden tilladelse. Det er stensikkert ulovligt! Heldigvis dukker der hurtigt en vagt op og jeg beder om at tale med Michael. Så står jeg der for enden af den lange trappe og kigger op på fire nysgerrige besætningsmedlemmer. ”Du må altså godt komme om bord” siger den ene og jeg smutter op af trappen, mens jeg lader som om at jeg har fuldstændig tjek på situationen.

Michael er oversergent og Assistant War Officer (det lyder mega sejt ik) og så har han virkelig styr på alt det tekniske. Han fortæller entusiastisk om navigationssystemer, torpedoer, missiler, missilforsvar og maskinkanoner. ”Se det er sådan nogle vi brugte i Adenbugten” siger han og tager fat i en stor maskinpistol på dækket. Jeg får også lov at se ”fangehullet” hvor man har plads til krigsfanger og pirater som skal retsforfølges. Jeg lytter begejstret til det hele og selv om jeg ikke har helt styr på alt hvad Michael siger så er det alligevel en kæmpe oplevelse. Michael får også lige hørt mig i et par knob og jeg dumper med et brag – han kunne da også lige havde advaret mig, så kunne jeg nå at øve lidt inden altså.

IMG_6122

Helikopterlandingspladsen – den har Michael helt styr på og han fortæller hvordan man kan lande en helikopter med ild i!!!

IMG_6123

Torpedorør

 

IMG_6130

Michael er meget begejstret over maden om bord og viser stolt ugens madplan frem 🙂

IMG_6131

Det hele er lidt større end jeg er vandt til – her ses fortøjringen

IMG_6132

Stævnen

IMG_6134

Det er et stoooort skib!

IMG_6137

Her ses 2 af 4 motorer. Til sammen har de 44.000 heste og skibet kan sejle omkring 30 knob. Jeg er imponeret og synes det hele ligner noget fra et rumskib!

IMG_6138

There is a room for everything!

IMG_6140

Michael fortæller at her kan der stå en helikopter

IMG_6144

Broen

IMG_6145

I det fjerne kan man lige ane mit kontor

IMG_6152

Michael stiller villigt op til fotoshoot!

 

 

 

 

 

Da det er tid til at sige farvel og tak for besøget får jeg vist takket Michael lige rigeligt. I hvert fald tror jeg han bliver lidt forlegen, men jeg synes bare det var så sødt af ham og skrive og give mig en kæmpe oplevelse, så det fortæller jeg ham selvfølgelig! For det første tror jeg ikke de er så vandt til at have kvinder om bord og for det andet er jeg ikke sikker på han er vandt til at blive kaldt ”sød” foran hans kollegaer og underordnede, men han tager det i stiv arm. Jeg bliver bare så glad for hver eneste henvendelse jeg får fra jer læsere altså!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor svært kan det være altså!