Sjælland Rundt - eller det var i hvert fald planen

At sejle med Dongfeng

I dag har været den fedest dag på kontoret! Mærsk Line er sponsor for Race Teamet Dongfeng som deltager i Volvo Ocean Race og jeg havde sammen med fem af mine kollegaer fået muligheden for at komme ombord, snakke med crewet og vigtigst af alt selvfølgelig – sejle deres super fede båd!

Volvo Ocean Race som er en 9 måneder lang kapsejlads verden rundt er netop slut. I løbet af den tid har besætningerne opleve livet når det er mest ekstremt. De har sejlet under de vanskeligste vind og vandforhold med en topfart på op til 40 knob (75 km/t). De har ikke spist friske fødevarer overhovedet, men derimod levet udelukkende af frysetørret mad (har man ikke tid til at lade det trække længe nok, så knaser det  mellem tænderne skal jeg hilse fra fyrene og sige). De har oplevet temperaturvariationer fra -15 til +40 grader Celsius og de har kun  et sæt skiftetøj med om bord. De har lagt deres liv i hænderne på skipperen og hinanden og tilmed oplevet både sult og alvorlig søvnmangel.

Det var en kæmpe oplevelse at komme så tæt på båden, men også besætningen. Jeg bliver altid imponeret og fuld af beundring når mennesker er sindssygt engagerede og dygtige til noget. Virkelig imponerende!

Bonus info: Det tager en besætning på 9 mand at sejle båden. Til sammenligning kan en triple-E sejles af 13 personer (dog kun med en tophastighed på ca 16 knob).

IMG_5547

IMG_5554

IMG_5559

IMG_5563

IMG_5573

Køjerne under dæk. Her bor besætningen i ni måneder

IMG_5574

IMG_5577

Meget sigende citat som stod skrevet i loftet under dæk

IMG_5578

Primitivt køkken

IMG_5583

IMG_5588

Den er overraskende let at sejle!

IMG_5599

Vi hjælper lige med at folde storsejlet sammen – som i kan se blev det ikke helt så fint som man kunne ønske sig!

IMG_5606

Imponerede mast

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjælland Rundt - eller det var i hvert fald planen